Leadtek Winfast GTX295 دو کارت در یک کارت
پیغام مدیر :
با سلام خدمت شما بازديدكننده گرامي ، خوش آمدید به سایت من . لطفا براي هرچه بهتر شدن مطالب اين وب سایت ، ما را از نظرات و پيشنهادات خود آگاه سازيد و به ما را در بهتر شدن كيفيت مطالب ياري کنید.
Leadtek Winfast GTX295 دو کارت در یک کارت
نوشته شده در سه شنبه 24 دی 1389
بازدید : 1125
نویسنده : MRK

اندکی پس از معرفی پردازنده گرافیکی Geforce GTX295 شرکت لیدتک جدیدترین محصول خود را بر پایه این پردازنده پرافیک به بازار معرفی کرد. کارت گرافیکی Winfast GTX295 یکی دیگر از کارت هایی است که از دو پردازنده گرافیکی در ساختار خود استفاده می کند. به نظر می رسد سیاستی که مدتی پیش بازار پردازنده های مرکزی را متحول کرد، اندک اندک به دنیای کارت های گرافیکی نیز راه میابد. پردازش موازی از مدت ها قبل همواره مورد توجه بوده است و سال هاست که در سرویس دهنده های بزرگ و فضای تجاری مورد استفاده قرار می گیرد. اما استفاده از این معماری در بازار کارت های گرافیک دارای طول عمر زیادی نیست. اولین شرکتی که از چندین پردازنده های گرافیکی در ساختار کارت های گرافیک عمومی خود استفاده کرد، شرکت 3DFx بود که با عرضه پردازنده های گرافیکی سری Voodoo2 این تکنولوژی را معرفی کرد. تکنولوژی که در این خانواده از کارت های گرافیکی مورد استفاده قرار گرفته بود بعدها و پس از ادغام این شرکت با شرکت Nvidia، برای طراحی تکنولوژی SLI مورد استفاده قرار گرفت. البته شرکت ATI نیز تجربه هایی را در این زمینه داشته است، کارت Rage Furry Maxx اولین کارت گرافیکی این شرکت است که در ساختار خود از دو پردازنده گرافیکی Rage 128 Pro استفاده می کرد. در حال حاظر ATI نیز تکنولوژی CrossFire(X) را برای پشتیبانی از چندین پردازنده یا کارت گرافیکی در کنار هم مورد استفاده قرار می دهد. کارت گرافیکی Radeon 4870 X2 آخرین محصول این شرکت با استفاده از دو پردازنده گرافیک است.

اما کارت جدید شرکت لید تک، دارای ساختاری شبیه به دیگر کارت های با دو پردازنده گرافیک این شرکت است. برخلاف ATI که هر دو پردازنده گرافیک را بر روی یک PCB و در کنار هم نصب کرده است، این کارت گرافیک از دو PCB جداگانه استفاده می کند که هر یک شامل یک پردازنده گرافیک Geforce GTX295 به همراه 896 مگابایت حافظه GDDR3 با پهنای باند 448 بیت است. از نظر مشخصات فنی، پردازنده گرافیکی Geforce GTX295 محصولی است بین GTX280 و GTX260. از نظر فرکانس کاری، پهنای باند و میزان حافظه این پردازنده دقیقا مشابه GTX260 است در حالی که از نظر تعداد پردازنده های جریانی مشابه GTX260 می باشد. البته این مساله که Nvidia بر روی کارت های گرافیکی دو هسته ای خود از انواع تعدیل شده پردازنده های گرافیک استفاده کند، به هیچ وجه مساله جدیدی نیست و قبلا نیز بر روی سایر کارت های گرافیکی این خانواده شاهد استفاده شیوه مشابهی بوده ایم. یکی از دلایلی که می توان برای این کار متصور شد، کاهش مصرف توان و حرارت تولیدی این کارت های گرافیک است. زیرا با استفاده از دو پردازنده گرافیکی مجزا قاعدتا مصرف توان و حرارت تولیدی نیز حدود دوبرابر خواهد شد. البته این بار Nvidia تصمیم گرفته است تا تمامی امکانات پردازنده سطح بالای GTX280 را تعدیل نکند. دو PCB مورد استفاده بر روی این کارت با استفاده از یک رابط SLI از داخل به یکدیگر متصل شده اند. همین مساله امکان استفاده از بیش از دوکارت GTX295 را به همراه یکدیگر غیر ممکن می کند. یعنی در نهایت شما می توانید دو کارت یا چهار پردازنده گرافیک را در کنار هم مورد استفاده قرار دهید.

البته ما هنوز درباره مشخصات کلی کارت حرفی نزده ایم. هرچه تا کنون گفته شده صرفا درباره پردازنده های گرافیک بوده است. اما قدرت این کارت زمانی بهتر مشخص می شود که تمامی مشخصات پردازنده های گرافیک را دوبرابر کنید. تعداد پردازنده های جریانی در کارت گرافیک Winfast GTX295 برابر با 480 عدد است که دقیقا دوبرابر پردازنده گرافیکی GTX280 می باشد. از سوی دیگر مجموع حافظه در دسترس اسن کارت گرافیک نیز به 1792 مگابایت بالغ می شود. میزان حافظه در دسترس که دارای مجمع پهنای باند 896 بیت است دقیقا دوبرابر GTX260 است. به غیر از فرکانس های کاری که کاملا معادل فرکانس کاری GTX260 هستند، سایر مشخصات را می توانید با دو برابر کردن مقادیر مشابه در کارت های گرافیکی ذکر شده به دست آورید. فرکانس هسته معادل 576 مگاهرتز، فرکانس حافظه معادل 1998 مگاهرتز و فرکانس پردازنده های جریانی نیز برابر با 1242 مگاهرتز است. اما یکی از مهمترین تفاوت این پردازنده های گرافیکی جدید نسبت به نسل قبل پردازنده های گرافیکی این خانواده استفاده از پروسه ساخت 55 نانومتری به جای پروسه ساخت 65 نانومتری است. با توجه به کوچک تر شدن تکنولوژی تولید، اندازه هسته پردازنده گرافیکی نیز کوچک تر شده و همین مساله باعث خواهد شد که مصرف توان وحرارت تولیدی توسط آن نیز تا حد زیادی کاهش پیدا کند. احتمالا در صورت عدم استفاده از پروسه ساخت 55 نانومتری، Nvidia نمی توانست دو پردازنده گرافیکی با این مشخصات را در کنار یکدیگر قرار دهد. در نهایت به نظر می رسد که Nvidia و در کنار آن لیدتک، گام های تازه ای را برای در اختیار گرفتن بازار کارت های با کارایی بالا برداشته اند و با عرضه این کارت توانسته اند تا یکبار دیگر جایگاه قدرتمند ترین کارت گرافیکی بازار را ازآن خود کنند







مطالب مرتبط با این پست
.